Du er her: Sorø Leksikon - Skulptur - Regionshuset


Skulpturen ved Regionshuset.I anlægget foran Regionshuset står billedhugger Peter Bonnéns monumentale jernskulptur, opsat i 1985. Ved et bestemt tidspunkt på dagen vil solens stråler ramme skulpturen og lede tanken hen på Stonehenge i England.

Kunstværket blev afsløret den 21. oktober 1985 i overværelse af amtsborgmester H.K. Brinth, amtsdirektør H.M. Hansen, formanden for amtsrådets kulturudvalg Niels Møller-Andersen samt kunstneren.

"Et kunstværk skal vække debat. Vækker det ikke debat er det ikke noget kunstværk", sagde amtsborgmesteren, "vi glæder os over, hvad der er lavet. Der er lagt sjæl i Amtsgården, og der er lagt sjæl i dette kunstværk. Jeg må dog sige om denne skulptur, jeg forstår den ikke, men jeg er allerede betyndt at kikke på, hvordan den nu tér sig".

For Statens Kunstfond talte Erik Korshage: "Fonden står for langt den største del af betalingen, men til gengæld har den også mere end én finger med i spillet, når kunstneren skal vælges. Vi mener, vi har fået en kraftfuld skulptur, der smukt pryder parken".