Du er her: Sorø Leksikon - Preben Hornung


Hornung, PrebenBlev født i 1919 i København og døde i 1989.

Kom på Kunsthåndværkerskolen. Her ”lærte jeg håndværket”. Derefter på Kunstakademiet, samt på grafisk skole og Frescoskolen. Senere på rejser til London, Rusland og Paris.

Han var en alsidig kunstner, der altid gik sine egne veje, lavede farverige portrætter og sort-hvide malerier. Svingede mellem abstrakte arbejder og naturalistiske arbejder. Kunstleksikon skriver: ”Han forener maskulin kraft og lyrisk følsomhed”. Malerglæden lyser ud af hans malerier.

Han var meget produktiv og lavede små arbejder og store arbejder, f.eks. glasmosaik på 16 x 12m til De danske Sukkerfabrikker. Vægmaleri på 8,5 x 2,75m til Rødovre Rådhus. Stenmosaik på 9 x 2,75m til Kommuneskolen i Skanderborg. Glasmosaik 18 x 3m til Haderslev Katedralskole. Opgaver til Århus Universitet og Tivoli og er repræsenteret på en lang række danske og udenlandske museer. Har også laver en del scenografi og dekorationer.

Malede Dronning Margrethe til Officerskolen, Frederiksberg Slot og et af dronningen til Frederiksborg Slot. I alt malede han omkring 30 portrætter.

Boede i en årrække fra 1970 i Gl. Præstegård i Alsted.

Lavede lokalt et maleri af Adolf Sørensen til Håndværksrådet.